Locaties

Het verhaal speelt zich af op drie locaties.

Augusta-regio
De regio waarvan de stad Augusta de centrale positie inneemt
Hier wonen de drie hoofdrolspelers:
Matt Bradford in Savannah (Georgia)
Juanita Lopez, vriendin van Matt, in Charlotte (North Carolina)
Eric Rigsdale, vriend van Matt, in Atlanta (Georgia)
Dicht bij Augusta ligt Evans. Hier wonen de scholieren Jobbo en Samantha.
Aan de andere kant van de rivier de Savannah (South Carolina) vindt je het hoofdkantoor annex onderzoekscentrum van het gentech bedrijf Next Gen.

Syrië
De belangrijkste locatie bevindt zich in de Hamad Desert in het zuiden van Syrië. Vlak bij de grens met Irak ligt de legervesting die Next Gen tot laboratorium heeft omgebouwd. De 32 bewoners noemen het gebouw het Desert Lab. Daarnaast bevindt zich een ruïne uit de twaalfde eeuw waarvan de donjon nog in goede staat verkeert.
De dichtstbijzijnde nederzetting is een bedoeïndorp op een half uurtje rijden richting hoofdweg. Rijd je verder door naar het westen dan bereik je de hoofdweg naar Damascus bij het grensplaatsje At Tanf waar een legerpost gevestigd is.
Aan de andere zijde van de Hamad Desert ligt de moderne plaats Tadmore, vaak bezocht door reizigers vanwege de nabij gelegen historische locatie Palmyra.
In de woestijn tussen Tadmore en Desert Lab ligt een gebied waar rebellen de scepter zwaaien.
Tenslotte speelt de hoofdstad Damascus een rol in het verhaal.

Fresno-regio
In de staat Californië is het hoofdkantoor annex onderzoekscentrum van concurrerend bedrijf Gen Sci gevestigd in de provincieplaats Coarsegold. De stad Fresno en de nationale parken in die staat spelen eveneens een rol in het verhaal.