De illustrator

Yanti Widyasari is geboren in Madiun (Oost-Java) en woonde langere tijd in Jakarta. Zij studeerde architectuur. Van jongs af aan beschikte zij over artistieke talenten. Als autodidact ontwikkelde Yanti zich in haar vrije tijd zowel op het gebied van tekenen en schilderen als in fotografie en crafting. Op latere leeftijd nam zij betaalde opdrachten aan. Vaak betrof dit het portretteren van personen en huisdieren.

Een Indonesische huwelijksdag is heel iets anders dan je in Nederland gewend bent. Er komen letterlijk honderden mensen. De feestlocatie is opgebouwd rond een thema. Regelmatig had Yanti de leiding over een ploeg van wel twintig personen, alle betrokken bij de realisatie en inrichting van de feestlocatie op basis van haar uitwerking van het door het bruidspaar gekozen thema. Een hobby waarin zij haar creativiteit kon uitleven en veel plezier aan beleefde.

Haar schilderwerk voert zij onder meer uit in acryl en waterverf. Tekeningen in potlood en kleurpen. Recent maakt Yanti gebruik van digitale hulpmiddelen. De illustraties voor het boek zijn gemaakt op een iPad Pro met Procreate software.

Yanti woont al een aantal jaren in Nederland en dat bevalt haar uitstekend. Met haar echtgenoot delen ze hun huis met twee katten en een hond. Zoals ze zelf zegt: ‘Het zijn als het ware onze kinderen.’ Haar liefde voor dieren is de reden dat zij enige tijd geleden koos voor een vegan lifestyle.