Foto’s

De foto’s in deze deze galeries heb ik zelf gemaakt en zijn rechtenvrij.

Het bedoeïnendorp
Dit is gelegen tussen At Tanf aan de A2 en het Desert Lab. Ga het daar niet zoeken want het is fantasie op basis van onderstaand dorpje waar we in 2009 de nacht door brachten. Je ziet de ingang, de gemeenschappelijke eetgelegenheid en de slaaptenten rond een kampvuur.

De Oude Burcht
De ruïnes van de Oude Burcht naast het Desert Lab is gebaseerd op de kruisvaardersburcht “Krak de Chevaliers” in de buurt van Homs. De hoofdtoren die als laatste verdedigingslinie geldt is duidelijk te zien. Onder een tongewelf zoals ook in Desert Lab voorkomt.

Damascus
In de oude binnenstad van Damasus vindt je de bekendste souq van de stad, Al-Hamidiyah. In het ijzeren dak kan je de kogelgaten zien. Een scene uit het boek speelt in de Omayyadenmoskee. Daar vind je de schrijn waarin het hoofd van Johannes de Doper rust.

Palmyra
Vlak bij de hedendaagse stad Tadmore ligt de historische plaats Palmyra. Onderstaande foto’s tonen de situatie in 2009. Tijdens het Kalifaat van IS zijn aanzienlijke verwoestingen aangericht. Een aantal leden van Desert Lab logeerden in Tadmore. Afgebeeld zijn naast een wat vage overzichtsfoto, de stadspoort, de hoofdstraat en het belangrijkste kruispunt.

Hamad Desert
Deze woestijn is geen uitgestrekte zandvlakte. Je vindt er zandduinen en gebergte. De derde foto toont de wielsporen in het zand die als routeaanduiding fungeren. De bewoners van Desert Lab brachten ook bezoeken aan de natuurlijke brug. Hier kan je inderdaad op klimmen.

Bagdad Cafe


P.S. Ik heb de onderschriften bij de foto’s vervangen door een tekstblok omdat op de smartphone de halve foto wegvalt door de tekst.